Hogyan ünnepeljük a szilvesztert a gyerekekkel?

2020 december 21 2 perc olvasás

Szilveszter gyerekekkel

Mint oly sok minden 2020-ban, idén a szilveszter is más lesz, hiszen elmaradnak a nagy bulik és az utazások, így a szokásosnál lényegesen csendesebb lesz az ünnep.
A gyerekek számára azonban nem kell, hogy az legyen, adjuk meg az ő kedvükért a szilveszter módját! Öltöztessük díszbe a lakást, együnk-igyunk finomakat, játsszunk és persze egy kicsit összegezhetjük is a mögöttünk álló évet!
Cikkünkben ehhez gyűjtöttünk most össze néhány tippet!

1. Készítsünk ízletes gyerekkoktélt
A gyerekpezsgő egy ideig vicces dolog, de hát minden gyerek ezt issza ilyenkor, ugye? Magunknak ízletes koktélt, gyerekeinknek pedig úgynevezett „mocktailt” készítsünk, amely különféle gyümölcslevekből áll. Adjuk meg a módját, töltsük szép üvegpohárakba és találjunk ki neki valamilyen fantázianevet, pl. “Csillogó újév mocktail” vagy valami hasonlót!

2. Öltözzünk fel az alkalomhoz illően!
Engedjük meg a gyerekeknek, hogy azt vegyenek fel, amit csak akarnak vagy öltözzenek jelmezbe, ha épp ahhoz van kedvük! Jöhetnek a csillámtetkók, a színes körömlakkok, a gyereksminkek és a jelmezek! Ez az a nap, amikor nem lehet eléggé túlzásba esni!

3. Díszítsük fel a lakást!
Ha már idén ki se tehetjük a lábunkat a lakásból este 8 óra után, akkor varázsoljunk ünnepi hangulatot az otthonunkban! Jöhet a gyerekkorunkat idéző színes szerpentin, a lufik, a trombita, a színes papírtányérok, a konfetti és így tovább! Ide kattintva át tudod böngészni a party kellékeket, ahol rengeteg mókás kiegészítőből tudsz válogatni! Meglátod, a feldíszített lakás egyből megalapozza majd a bulihangulatot!

3. Készítsünk „crackert”!
A cracker egy pukkanó, csillogó, színes papírba csomagolt henger, amely leginkább egy szaloncukorhoz hasonlít. Már nálunk is lehet kapni, azonban akár magunknak is elkészíthetjük az ünnepi asztalunk díszét. Nem kell más hozzá csak pár WC papír guriga, szalag, csomagolópapír, és néhány apróság, amivel megtöltjük a „szaloncukrokat”.
Éjfélkor aztán fogjátok meg a két végénél a cracker-t és szakítsátok ketté. A gyerekek biztosan nagyon fognak örülni az asztalra hulló kis meglepetéseknek!

4. Játsszunk!
A szilveszter a bolondozás ideje, ezért elő a bolondos társasjátékokkal! Az Itt van a nyelvemen, a Delírium, a Villámválasz vagy a Guinness Világrekordok társasjátéka egytől egyig olyan játék, amelyet garantáltan nagy-nagy nevetés kísér és a kisebbek és a nagyobbak is élvezni fogják a játékot!
Szilveszteri játékok gyerekekkel
5. Készítsünk fogadalomlistát
Beszéljük át a gyerekekkel, hogy mi az, amit szeretnének betartani vagy elérni a jövő évben, akár családi szinten is. Tegyük ki a listát a hűtőszekrényre, hogy egész évben motiváltak maradjunk!

6. Csináljunk időkapszulát
Dekoráljunk ki közösen egy befőttesüveget, majd rakjuk tele papírfecnikkel, amelyekre a 2020-as év legfergetegesebb emlékeit írjuk fel. Tegyük el emlékbe a különleges „befőttet” és vegyük elő például 10 évvel később. De akár „hálabefőttet” is készíthetünk, amibe belekerülhet mindaz, amiért hálásak lehettünk az idei évben. Nem volt könnyű ez az idei év, de biztosan sok szép pillanatot is okozott nektek!

7. Visszaszámlálás
Neked talán már unalmas és majd leragad addigra a szemed, de várjátok meg a gyerekekkel az éjfélt! Nekik hatalmas élmény egyik pillanatról a másikra átlépni az újévbe, ne foszd meg őket ettől a különleges, egy évben csak egyszer átélhető érzéstől.
Ne aggódj, január 1-jén este úgyis hamarabb mennek majd maguktól aludni, egy késői lefekvéstől pedig még nem dől össze a világ!

Remek szórakozást és boldog új évet kíván a Játéksziget csapata!

Blog témájú írások

Olvasás babakorban
Miért fontos mesét olvasni a gyerekeknek?

2021 január 15 2 perc olvasás

Téli játékok otthon
Hogyan vészeld át gyerekekkel a hosszú és szürke januári napokat?

2021 január 13 2 perc olvasás

Mókás újévi szokások a nagyvilágban
Mókás újévi szokások a nagyvilágban

2021 január 04 2 perc olvasás