Hogyan játsszunk a Mighty Beanzzel?

Hogyan játsszunk a Mighty Beanzzel?

Nálatok is Mighty Beanz őrület van? Nem érted, hogy mit lehet csinálni ezekkel az „ütős babokkal”, azon kívül, hogy gyűjteni lehet őket? És egyáltalán miért nevezik őket „ütős baboknak”? Máris válaszolunk az összes kérdésedre!

Mi az a Mighty Beanz?


Az apró műanyag Mighty Beanz babokat eredetileg 2002-ben dobták piacra Ausztráliában, onnan kezdték el meghódítani a világot. Azóta számos különböző Mighty Beanz sorozatot adtak ki, volt például különleges Marvel, Pokémon és Simpson család sorozat is.

Mindegyik Mighty Beanz figura belsejében egy apró fémgolyó lapul, aminek köszönhetően a babok előre-hátra és jobbra-balra dülöngélnek. Ezt a tulajdonságukat lehet kihasználni a babokkal való játékban is, akármilyen szabályok szerint is zajlik a móka, de ma már számos kiegészítő is létezik hozzájuk.

A Mighty Beanz babok gyűjtése


A 2019-es Mighty Beanz sorozatban például 140 különböző babfigurát lehet összegyűjteni. Minden játékban található egy gyűjtői füzet is, amelyben látható, hogy milyen babokat lehet összegyűjteni.

Egyébként már a Mighty Beanz babok kibontása is egy élmény, hiszen a csomagolás eltávolítása után egész egyszerűen rá kell ütni egy nagyot a babokat rejtő kapszula tetejére, mire szó szerint kiugranak belőle a babok! Minden babnak van egy száma, onnan lehet beazonosítani őket a füzetben. Léteznek 2, 5, 8 és 15 darabos Mighty Beanz készletek is. Persze a játék annál izgalmasabb velük, minél többen vannak!

Mighty-Beanz-akadálypálya


Hogyan játsszunk a Mighty Beanzzel?


Ki lehet a Mighty Beanzhez találni bármilyen játékot, kihasználva a babok virgoncságát, de lehet hozzá választani szuper kiegészítőket is! Jelöljetek ki egy pályát négy babbal és pöcköljetek be oldalról egy babot. Ha fejjel lefelé landol, akkor nem jár érte a pont, ha viszont a „lábán” áll meg, akkor megvan a pont. De ki lehet akár jelölni egy célvonalat is a földön és az a bab lesz a nyertes, amelyik a leghamarabb jut át rajta!

A Slammer Time versenypálya végtelen hosszú szórakozást nyújt a babokkal és akár egyedül is lehet játszani vele! Csak be kell tenni a kilövőbe a babokat, fellőni őket a pálya tetejére és már indulhat is a futam az akadályokkal teli a pályán. Egyszerre két bab tud versenyezni egymással a célig és a lényeg, hogy nem szabad lepottyanni a pályáról.

A Flip Track kilövő szintén nagyon izgalmas pályát rejt, remek trükköket lehet vele csinálni. Ha pedig elég volt a játékból, könnyedén össze lehet csukni, bele lehet csúsztatni a babokat és fel lehet csatolni a nadrágzsebre is.