Ház a házban, azaz kipróbáltuk a Sylvanian Families vidéki házat!

2021 március 23 3 perc olvasás

Kipróbáltuk a Sylvanian Families vidéki házat

Az anyukáknak abba a generációjába tartozom, aki látott már gyerekkorában Sylvanian Families állatfigurákat itt-ott vendégségben, akkoriban azonban még nem lehetett kapni a magyar játékboltokban, csak külföldről jutottak hozzá a szerencsésebb gyerekek. Pedig jajj de nagyon szerettem volna én is egy olyan cuki nyuszifigurát, azokban a csinos ruhákban!
Ezt csak azért mondom elöljáróban, mert nem is tudom ki örült jobban a lehetőségnek, hogy megkaptuk kipróbálásra ezt a gyönyörű Sylvanian Families vidéki házat, amihez ráadásul bútorokat és állatfigurákat is kaptunk, hogy legyen mivel berendezni!

Nagyon egyszerű volt összerakni a házat!

A piros tetős Sylvanian Families vidéki ház egy óriási dobozban érkezett meg hozzánk, ami már önmagában hatalmas boldogság volt a gyerekeknek. Elég hamar össze is rakták a házat szülői segítség nélkül, hiszen a váza jórészt egyben érkezett, csak az ablakokat, a lépcsőt és a korlátokat kellett a gyerekeknek a helyére tenni. Tartozik ugyan útmutató az összerakáshoz, de a gyerekek szinte enélkül oldották meg a feladatot, olyan egyszerű volt!
Persze legelőször a felkapcsolható lámpákat próbálták ki a szobákban, amelyek szülőbarát módon azonnal működtek is, nem volt szükség külön elemre a világítás működtetéséhez. Alig várták utána a gyerekek, hogy berendezzék az egész házat és sötétben is kipróbálhassák a ház világítását!
Eredetileg egyébként nem tartoznak bútorok és a figurák a házhoz, ezeket külön lehet beszerezni hozzá, de persze az otthoni játékfigurákkal és egyéb játékokkal is be lehet népesíteni a babaházat!

sylvanaian families ház világítással

Ó, azok a tüneményes Sylvanian Families bútorok és kiegészítők…!

Az egyik legizgalmasabb tulajdonsága ennek a Sylvanian Families háznak, hogy számos módon át lehet alakítani: össze lehet csukni, de akár szét is lehet nyitni, le lehet venni róla a tetejét, át lehet helyezni rajta a teraszt és így tovább!
Gyönyörűen kidolgozott az egész ház, tényleg minden szempontból messze kiemelkedik a „tucatjátékok” közül! Felnőttszemmel is szép, ízléses és valósághű az összes kiegészítő és maga a ház is. Gondolom ennek köszönheti a Sylvanian Families márka, hogy évtizedek óta ugyanolyan népszerű és egyszerűen nem fog rajta az idő.
Mi most hálószobabútort, étkezőasztalt és szekrényt, valamint a gyerekszobába való bútorokat kaptunk a házhoz, illetve ezekben a szettekben összesen négy darab nyuszi is volt. (Helló, valóra vált gyerekkori álom!) Pillanatok alatt belakták a gyerekek a házat a kiegészítők segítségével, hiszen ahogy lenni szokott, a bútorok és a textíliák se perc alatt meleg otthont varázsoltak a szobákból!
Nagyon-nagyon helyesek, valósághűek és részletgazdag kidolgozásúak a bútorok! A gyerekeknek talán az tetszett a legjobban, hogy a gyerekszobában a két ágyat egymás tetejére helyezve akár emeleteságyként is lehet használni, pont úgy, ahogyan ők is alszanak a saját szobájukban!

Rengeteg szerepjátékra adnak lehetőséget a Sylvanian Families játékok

A gyerekek szó szerint órákon át játszottak a házzal, kiegészítették már meglévő figurákkal is és mindenféle izgalmas szerepjátékokat találtak ki hozzá. Volt itt erdei ház, óvoda, iskola, szálloda, amit csak akartok!
Készítettek még miniatűr papírterítőket is a szobákba szőnyeg gyanánt, plusz kiürítettem nekik néhány kisméretű gyufásdobozt is, amit lefestettek és parafadugók segítségével kerti bútorokat gyártottak belőle a nyuszicsaládnak. A következő tervük az apró sógyurma ennivalók lesznek a konyhába, valószínűleg erre is sort kerítünk majd a napokban, elvégre most végre van időnk ilyesmire is!
A babaház dobozában volt egy Sylvanian Families katalógus is, amit azóta is bőszen forgatnak a gyerekek itthon és persze mindent IS szeretnének belőle az elkövetkező öt karácsonyra és szülinapra. Örömmel fedeztem fel egyébként, hogy a felnőttszemmel is tüneményes szettek nagy része kifejezetten elérhető áron kapható, így fokozatosan lehet majd bővíteni a Sylvanian családot.

sylvanian families figurák

Extra tipp az otthon töltött napokhoz!

Ahogy nézegettem a neten a Sylvanian Families játékokat, felfedeztem, hogy a márka hivatalos oldalán sok-sok cuki színezőből lehet választani és akár meséket is lehet nézni az állatcsaládokról! Megosztom veletek is ezt az oldalt, hátha másnak is jól jön majd a mostani ovi- és sulimentes napokon. Én egy jó adag színezőt már ki is nyomtattam innen előre, hogy szükség esetén csak elő kelljen kapni!

Kata - háromgyerekes feketeöves anyuka

 

Kapcsolódó játékok: #Sylvanian Families kiegészítők, #Sylvanian Families tematikus szettek, #játékfigurák, #babaház bútor