Három szuper kreatív játék fiúknak

2020 február 01 2 perc olvasás

Kreatív játék fiúknak

Otthoni kristálykészítés, napelemmel működő járművek megépítése és egy klassz mágneses golyópálya! Izgalmasan hangzik, ugye? Akkor olvass tovább és segítünk eldönteni, hogy melyiket válaszd közülük!

Kreatív építőjáték minden korosztálynak

A Geomag megalkotta azt a játéksorozatot, amelyben minden korosztály megtalálja a kedvére való játékot! A Geomag mágneses építőjátékok ugyanis különböző mágneses rudakat, fémből készült golyókat és mindenféle színes műanyag paneleket tartalmaznak, amelyek összeillesztésével rengeteg variációban lehet megépíteni különböző kreatív építményeket. Tartozik a készletekhez útmutató is, de természetesen fejből is lehet építeni az elemekből. A játék kiválóan fejleszti a problémamegoldó készséget és a kreativitást.
A nagyobbaknak érdemes a komplexebb készletekkel is megpróbálkozniuk, például a Geomag Mechanics szettekkel, amelyekből izgalmas golyópályát is fel lehet építeni, míg a kisebbeknek az egyszerűbb készleteket ajánljuk. Egy biztos, mindegyik készlet észrevétlenül tanítja meg játék közben a gyerekeknek a mágnesesség elvét!
Fiúknak kreatív építőjáték
Otthoni kísérletezgetés

A Science4you tudományos játékok között vannak geológia, földrajzi, fizikai, kémiai és biológiai kísérletek is. Ezek a játékos, ugyanakkor tudományos kísérletek abban segítik a gyerekeket, hogy könnyebben megértsék a természettudományos tantárgyakat és egyúttal meg is szeressék azokat.
A Kristálykészítés tudománya készlet például már a kisebbeknek is izgalmas lehet, hiszen a kristályok a hétköznapi életünk számos különböző terültén előfordulnak, elég csak a só- és cukorkristályokra vagy akár a hópihékre gondolnunk. A kreatív készlet segítségével puha és kemény kristályokat is lehet alkotni és játék közben a gyerekek észrevétlenül megismerhetik a különböző halmazállapot-változásokat is. Ne lepődj meg, hogy felnőttként is imádni fogod ezt a játékot!

Tudományos építőjáték fiúknak

A Discovery STEM építőjátékok nagyban különböznek a hagyományos építőjátékoktól, ezért is imádják őket annyira a fiúk és a szülők is. Miközben ugyanis a gyerekek megépítik az izgalmas modelleket, bepillantást nyerhetnek a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika világába is!
Az Engino Discovering Stem Napenergia készlettel például 16 különböző modellt lehet megépíteni (pl. mini ventilátort, robotot vagy autót), amelyet a megépítés után napenergiával lehet működtetni. A dobozban ugyanis a műanyag építőelemek mellett egy kis motort is található, amelyet egy 3V-os napelem működtet.
De említhetnénk akár a Robotika vagy az Építész készletet is, azok is nagyon izgalmasak! Persze a készletekkel saját alkotásokat is létre lehet hozni és a nagyobb fiúk akár meg is próbálhatják motorizálni azokat!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás