Három izgalmas készségfejlesztő játék ovisoknak

Három izgalmas készségfejlesztő játék ovisoknak

Ügyesedő ujjacskák, találékonyság, újabb és újabb kreatív ötletek - akár így is elmondhatnánk mindazt, ami a készségfejlesztő játékok hatására végbemegy a háttérben. Fejlődik ugyanis a gyerekek finommotoros mozgása, javul a problémamegoldó képességük, miközben egyre kreatívabbá is válnak játék közben. Közben persze remekül lehet szórakozni és a sikerélmény sem marad el, ha a gyerekek életkorának megfelelő készségfejlesztő játékot választjuk.

Mágneses építőjátékok

Ismered a Geomag mágneses építőket? A színes mágneses rudakat, fémgolyókat és különböző formájú műanyag paneleket tartalmazó készletekből izgalmas kreatív építményeket lehet összeállítani, miközben a gyerekek észrevétlenül tanulják meg a mágnesesség elvét.
Vannak csillogó, pink és szivárvány színű Geomag készletek is és ezeket persze lehet egymással kombinálni is akár! Építhetnek belőle a gyerekek akár a síkban, akár a térben, készülhet belőlük házikó, de nonfiguratív alkotás is!
A kiscsoportos korosztálynak a Geomag „kistestvérét”, azaz a Magicube készleteket ajánljuk kezdetben. Ezekben ugyanis jóval nagyobbak az elemek, mint a Geomag szettekben, hiszen a színes mágneses kockákat pont a kicsik kezéhez méretezték.

Tangle, a tekergetős játék

A Tangle egy rendkívül szórakoztató, bárhol előkapható „tekergetős játék”. Apró színes elemekből áll, amelyeket könnyedén egymásba lehet illeszteni és a gyerekek kedvük szerint hozhatnak így létre alkotásokat. Készülhet belőle hosszú és tekergős kígyó, karkötő, nyaklánc stb.
Persze nem csak egyféle Tangle van ám, van külön csajos, fiús, metálfényű és uniszex is, ezeket pedig szabadon lehet kombinálni egymással, hogy extra hosszú Tangle kígyók szülessenek! Az elkészült műveket aztán bátran lehet tekergetni, csavargatni, így tökéletes játék például egy utazáshoz is vagy akár várakozás közben is jól el tudnak játszani vele a gyerekek, ha unalmukban le akarják foglalni a kezeiket!
A Tangle ráadásul azontúl, hogy egy jópofa játék, ösztönzi és segíti fenntartani a figyelmet, valamint javítja a szövegértést és a matematikai készségeket is.
Készségfejlesztő játék óvodásoknak
Homokozás akár a nappaliban!

Minden óvodás imád homokozni, de ugye erre csak a játszótéren vagy a kertben van lehetőség, pedig kevés olyan szabadjáték van, amit már egészen pici kortól lehet űzni és ennyire jól fejleszti a gyerekek kézügyességét és kreativitását! Sikerült azonban kifejleszteni egy olyan anyagot, amely megszólalásig hasonlít a homokra, pont ugyanúgy is viselkedik, de akár a lakásban is elő lehet kapni!
A Sands Alive egy különleges, bársonyos tapintású anyag, amiből bármit meg lehet formázni, amit a homokozóban is el lehet készíteni. Talán úgy tudod a legjobban elképzelni az anyagát, ha még nem találkoztál vele, mintha a homok és a gyurma ötvözete lenne.
A Sands Alive benti homok annak köszönheti a népszerűségét a szülők és a gyerekek között, hogy kizárólag természetes alapanyagokból áll, nem hagy nyomot, nem szárad ki és bármikor újragyúrható, ráadásul könnyedén fel is lehet takarítani, ha kiszóródik.