Gumimatrac kisokos

2019 július 16 2 perc olvasás

Felfújható-gumimatrac-lebegése


Végre elérkezett a nyári szünet, vízparton tölthetjük az időt iskola helyett. A gumimatracok feldobják a hangulatot, és nem csak a gyerekekét. Elmondjuk, mire érdemes figyelni a választásnál.

Gumimatrac anyaga


A legtöbb felfújható matrac PVC anyagból készült. Ha nem tesszük ki kavicsoknak, szikláknak, állatkörmöknek, indokolatlanul hosszan tűző napfénynek és megfelelően tároljuk őket leeresztve is, kibírják pár évig. Nem árt biztosra menni és erősebb PVC-t választani, ha tartósabb felfújható gumimatracot szeretnénk.

Kevés lehangolóbb dolog történhet egy strandon töltött nap elején, mint szembesülni a bosszantó ténnyel, hogy a gumimatrac kilyukadt. Léteznek strandcikk javító szettek, amelyek a matrac javítására szolgálnak, ha mégis így jártunk. Nagyobb matracokhoz már hozzá is csomagolják. Ha nem találjuk a lyukat, a vízbe merített gumimatrac buborékokkal árulja el, hol a sérülés.

Gumimatrac célja


Kell hozzájuk némi tüdőkapacitás, és időbe telik felfújni őket, de az eredmény megéri. Ha eddig azt hitted, a gumimatrac csak gyerekjáték, mit szólnál egy kényelmes ejtőzéshez mondjuk egy hatalmas görögdinnyén?

Vizesen könnyebben barnul az ember, és nincs is annál jobb érzés, mint a vízen ringatózni egy meleg nyári napon. A naptejről nem érdemes megfeledkezni, nehogy leégés legyen a vége. Egy háttámlás matrac olyan, mint egy felfújható ágy, még könyvet és poharat is vihetsz magaddal, hogy teljes legyen a pihenés.

Másfelé kacsingat az ember, ha gyerekeknek választ játékot. Ők már úgyis rendelkeznek valamilyen kész ötlettel, tele van a közösségi média minden képeket osztogató felülete jobbnál jobb pizza, üdítő, flamingó, hattyú, ananász formájú gumimatraccal. A kisebbek még nagyon élvezhetik az úszógumikat és hullámlovaglókat is, amelyekből találhatsz fánkot, dínót, űrhajót is. Vagy ki ne akarná meghódítani a medencét egy unikornis hátáról?

Fánk-úszógumi-a-nyár-slágere


Mire figyeljünk még?


Talán az embernek eszébe sem jut, de minden gumimatrac más-más úszóképességgel bír. Ez egyszerű fizika, tulajdonképpen. Létezik olyan, ami teljesen a víz felszínén tart, ezek általában többkamrás rendszerűek, nem egy helyen kell őket felfújni, vagy alakjuknál fogva működnek így. Az anyaguk sűrűsége is szerepet játszik itt. Más gumimatracok meghajlanak a súlytól, ami lehet szórakoztató vagy idegesítő, attól függ, mit várunk tőle.

Érdemes végiggondolni, mennyien szeretnénk egyszerre pihenni vagy játszani a matracon. Vannak kétszemélyes matracok is, ha kettesben lebegnénk. A mókás formájú matracok között pedig találhatsz olyan hatalmas méretűeket, amelyeken egy seregnyi gyerek is elfér. Nem hiába kapták a nem túlzó "matrac sziget" nevet.

Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás