Gondoltad volna, hogy a Verdák már 13 éves?

2019 augusztus 05 2 perc olvasás

Verdák-játékok

A Disney 2006-ban mutatta be a Verdák első részét, így akárhogy is számoljuk, Villám McQueen és a többiek bizony már 13 éve hódítják meg a kisfiúk szívét. Vajon mi a titka ennek a kis piros autónak, hogy a mai napig ennyire népszerű?

A Verdák töretlen népszerűsége


A kisfiúk imádják a kisautókat, ehhez nem fér kérdés. Úgy hordják őket magukkal az oviba és a játszóra, mintha plüssállatok lennének. Ha pedig egy kis járműhöz még személyiség és barátok is társulnak, az maga a csoda nekik! (Gondoljunk csak Thomas, a gőzmozdonyra!) Annyira egyszerű a képlet, hogy szinte érthetetlen, miért nem csinálta meg már jóval korábban a Disney a Verdákat!

A Disney nagyon ügyesen ráadásul öt évente bemutatott egy-egy újabb Verdák filmet, így a trilógia hatására a Verdás játékok népszerűsége a mai napig megmaradt.

A Verdák több, mint egyszerű autók


Villám McQueen és barátai persze nem csak versenyeznek egymással, közben komoly jellemfejlődés is zajlik a szereplőknél. A gyerekek örömmel látják, hogy az autók hasonló helyzetekbe kerülnek, mint sokszor ők maguk. Villám McQueent például eleinte csak a győzelem érdekli, nem is foglalkozik a többiekkel, nincsenek barátai, a mese végére azonban ő is rájön, hogy sokkal jobb érzés jóban lenni a többi autóval és időnként másnak is a kedvére tenni.
Érdemes is beszélgetni a gyerekekkel a meséről, ők hogyan látják az eseményeket, kinek volt igaza stb., jól végig lehet ennek kapcsán gondolni, hogy mi is az igazán fontos az életben.

 

Verdák-társasjátékok

 

Léteznek jó Verdák társasjátékok?


Naná! Ha már Verda őrület van nálatok, akkor használd ki és keress hozzá egy jó kis stratégiai társasjátékot! A jól ismert Labirintus társasjáték például létezik már Verdás változatban is! Villám McQueen és a harmadik filmben szereplő barátai egy labirintusban koptatják a kerekeiket és a lényeg, hogy meg kell találni mindannyiukat. A klasszikus Labirintushoz hasonlóan itt is tele van zsákutcákkal az út, az útkártyák tologatásával azonban újabb ösvényeket fedezhetsz fel, hogy eljuthass minden autóhoz.

Ha esetleg egy egyszerűbb játékra vágytok, akkor válasszátok inkább a Boom-Boom társasjátékot, itt ugyanis inkább a gyorsaságon és a szerencsén múlik minden. A leggyorsabb pedig megnyomhatja a tábla közepén lévő csengőt, ezzel jelzi, hogy ő lett az első!

Ha pedig szeretnétek újraélni a harmadik részből a Szelep Kupát, akár Ti magatok is lejátszhatjátok otthon a Piston Cup társasjátékkal! Ezzel már az ovisok is ügyesen elboldogulnak, kiélvezhetik, hogy Villám McQueen, Cruz Ramirez vagy éppen Vihar Jackson szerepébe bújva száguldozhatnak a pályán!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás