Golyópályák kicsiknek és nagyoknak

2020 július 27 2 perc olvasás

Golyópálya

Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a különböző golyópályák. Nem is csoda, hiszen remekül fejlesztik a kreativitást és a finommotoros készségeket, észrevétlenül megismertetik a gyerekeket a gravitációval, a sebességgel és a súrlódással, na és persze remek szórakozást is nyújtanak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Tudtad, hogy a bébiknek és a kamaszoknak is létezik külön golyópálya?

A golyópálya hány éves kortól ajánlott?

Az apró darabokból álló játékok esetében gyakran gondban vannak a szülők, hogy mikortól adhatóak biztonsággal a gyerekek kezébe. A Quercetti golyópályáknál azonban nem kell félni attól, hogy lenyelik a kicsik a golyót, ugyanis ezek a golyók kifejezetten a másfél-kétéves korosztálynak készültek. Teljesen biztonságosak, egyszerűen lehetetlen lenyelni őket, mivel a színes golyók 45 mm átmérőjűek.
A nagyobbaknak készített golyópályák persze sokkal bonyolultabbak és izgalmasabbak, hiszen a korosztály emelkedésével egyre nehezednek. Van például spirálpálya és hullámvasút pálya is, aminek már a megépítése is komoly kihívással jár! Képzeld, még 4.5 méter hosszú pálya is létezik és az még nem is a leghosszabb!

Golyópálya kicsiknek

Nagyon szeretik a kicsik, ha végre megértik valaminek a működését és aztán milliószor meg tudják ismételni ugyanazt. Akárhányszor gurítják le a színes golyókat a pályán, újra és újra ugyanazt az örömöt élik át, egyszerűen nem tudnak betelni vele, hogy a golyó izgalmas és kanyargós útját ők befolyásolják. A kicsiknek való golyók egyébként csörgő hangot adnak ki rázás és gurulás közben, így különösen szórakoztató velük a játék.
Később persze már több kihívásra vágynak ennél, ilyenkor érdemes a komplexebb, 4 éves kor felett ajánlott Quercetti golyópályák közül választani. Ezekkel a komplex golyópálya készletekkel már számtalan lehetőség nyílik a különböző pályák felépítésére. A színes elemekből, csúszdákból, hidakból, oszlopokból és a forgó kerekekből szuper menő pályákat lehet megalkotni és már indulhat is a verseny, hogy vajon kinek ér le gyorsabban a golyója!
Golyópálya kicsiknek
Golyópálya nagyoknak

Kiskamaszoknak elsősorban a hullámvasút golyópályát és a Skyrail golyópályát javasoljuk, ezek ugyanis már kifejezetten hosszúak és szuper izgalmassá lehet tenni a segítségükkel a golyók útját.
A Hullámvasút golyópálya bázis tartóelemekre épül, melyre tartóelemeket építhetnek a gyerekek, így az ezeken végigfutó sínpálya garantálja a golyók lendületes haladását. 4.5 méter hosszú pálya építhető fel a 90 elemet tartalmazó készlet segítségével, játék közben pedig észrevétlenül ismerkedhetnek meg a gyerekek a gravitációval és a fizika alaptörvényeivel.
A Skyrail golyópálya játék pedig még talán a hullámvasútnál is vagányabb, abban ugyanis 12 méternyi pályaelem várja, hogy a lehető legérdekesebb pálya épülhessen fel, méghozzá úgy, hogy a golyó végig a pályán maradjon a gurulás során. Van benne még egy különleges emelőlift is, amely segítségével a golyókat a pálya végéről újra a pálya elejére lehet szállítani.
A Skyrail golyópálya összesen 360 darab elemet, 10 darab golyót és egy golyószállító liftet tartalmaz.

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás