nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

Egy 1000 darabos puzzle mennyi idő alatt rakható ki?

Egy 1000 darabos puzzle mennyi idő alatt rakható ki?

Vajon mennyi idő alatt lehet kirakni egy 1000 darabos puzzlet? Tudod, hogy mennyi jelenleg a világrekord? Vajon hány éves gyerek tud már megbirkózni egy ekkora kirakóval? És egyáltalán mekkora hely kell egy 1000 darabos puzzle kirakásához?
Minden kérdésre válaszolunk és még tippeket is adunk a kirakó kiválasztásához!

Mennyi idő kell egy 1000 darabos puzzle kirakásához?

A világrekordot 1986-ban állították fel az abban az évben megrendezett Puzzle Bajnokságon, ott ugyanis egy két fős amerikai csapat kevesebb mint 62 perc alatt rakott ki egy 1000 darabból álló kirakót! Ez persze egy nagyon szélsőséges eredmény, egy átlagembernek ugyanis minimum három órára van szüksége hozzá, de ez akár tíz óra vagy annál több is lehet.
Nagyon sok múlik ám magán a képen, hiszen ha van rajta egy nagyobb egyszínű rész, az bizony komoly nehézség elé állítja az embert. Ez a virágos kirakó például jó nagy kihívást rejt magában emiatt, úgyhogy ezt a szempontot is érdemes észben tartani a választásnál.
Egy 1000 darabos puzzle egyébként általában 70x50cm szokott lenni, ami azért sejteti, hogy bizony meglehetősen sok apró darabot kell egymáshoz illeszteni.
Puzzle 1000 darabos
Hány éves kortól ajánlott egy 1000 darabos kirakó?

Amellett, hogy a kirakózás egyszerre nagyon sok készséget fejleszt, nagyon szórakoztató és remekül ki lehet zárni közben a külvilágot, bizony egy jó adag monotóniatűrésre és türelemre is szükség van hozzá. Egy ezer darabos kirakó esetében pedig ez hatványozottan igaz, hiszen elképesztően sok darabot kell átlátni hozzá.
12 éves kor alatt nem is igazán érdemes belevágni, de mi inkább a 14 éves kort javasolnánk alsó korhatárnak. Onnan felfele viszont a határ a csillagos ég, vagyis amit a türelmünk enged! Persze ma már kapható úgynevezett feltekerhető puzzle szőnyeg is, aminek köszönhetően egyszerűen félbehagyható a kirakó és később bármikor újra elő lehet venni.
A matematikusok egyébként kiszámolták, hogy egy 1000 darabos puzzle elkészítése négyszer olyan nehéz, mint egy 500 darabos puzzle kirakása, a 4000 darabos pedig 64-szer olyan nehéz.

Melyik kirakót érdemes kiválasztani?

Ez a Thaiföld szépsége kirakó egy remek választás a kevésbé rutinos kirakózóknak, mivel két darab 500 darabos és egy darab 1000 darabos kirakót tartalmaz, így idő és kedv függvényében lehetőség van választani a képek között.
Disney rajongóknak jó választás lehet ez az 1000 darabos Mickey egeres kirakó, puzzle ragasztóval lefújva akár még dekorációnak is kitehető a falra, ha sikerül kirakni!