Csoki helyett élmények is kerülhetnek az adventi naptárba!

2020 november 27 2 perc olvasás

Adventi naptár élményekből

Tudtad, hogy a csokis változaton kívül ma már rendkívül izgalmas adventi naptárak is léteznek? Sőt, akár Te is testre szabhatod a saját adventi naptáratokat! Rejts el minden naphoz egy élményt és hangolódjatok közösen az ünnepre!
Mutatunk most huszonnégy olyan ötletet, amely biztosan beindítja a fantáziádat!

Minden napra egy élmény 24 napon át!

DECEMBER 1. Készítsünk kopogtatót az ajtóra vagy adventi koszorút! Nyomkodjunk szegfűszeget narancsba, hogy az egész lakást belengje a karácsonyi illata.

DECEMBER 2. Aki még nem tette meg, írjon kívánságlistát a Mikulásnak, hátha még megérkezik hozzá Lappföldről!

DECEMBER 3. Biztosan jó néhány olyan mesekönyvetek van otthon, amely az adventi időszakhoz kötődik. Válogasd ki ezeket a könyveket és készíts egy „adventi könyvkosarat”, amiből aztán minden nap csemegézhettek az esti olvasásnál!

DECEMBER 4. Készítsünk otthon saját kezűleg karácsonyi üdvözlőlapokat, tegyük borítékba, címezzük meg és már mehet is postára, hadd örüljenek a kis barátok és a rokonok!

DECEMBER 5. Nézzünk meg egy karácsonyi mesét vagy filmet! Tippjeink: Grincs, Karácsony Artúr, Polar Express, Karácsonyi Ének

DECEMBER 6. Készítsünk Mikulásra valami különleges vacsorát a családnak! Tegyél Mikulásos szalvétát az asztalra!

DECEMBER 7. Poroljuk le a régi diavetítőt, és mutassuk meg a gyereknek, hogy szórakoztunk mi, amikor még picik voltunk. Ha esetleg nincs vetítőnk, nézegethetünk régi családi fotókat is!

DECEMBER 8. Készítsünk adventi tányéralátétet! Lehet festeni, matricákat vagy képeket ragasztani egy lapra, amelyet egy lamináló géppel egyszerűen vízhatlanná lehet tenni!

DECEMBER 9. Süssünk mézeskalácsot!

DECEMBER 10. Van olyan dolog a házban, pl. számítógépes játék, amit szigorúan korlátozunk vagy csak ritkán engedünk meg? Ha igen, akkor most hadd játszanak vele a gyerekek!

DECEMBER 11. Ne feledkezzünk meg a jótékonykodásról! A már megunt, de még jó állapotban lévő játékokat hozzátok el nekünk a Játékszigetbe, mi pedig az UNICEF segítségével eljuttatjuk a megfelelő helyre!

DECEMBER 12. Családi társasozás! A Villámválasz és az Itt van a nyelvemen társasjátékokban hamar kiderül, hogy kinek vág a leggyorsabban az esze a családban, ahogy a Delírium is remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyok egyaránt!
Adventi készülődés gyerekekkel
DECEMBER 13. Luca napján süthetünk pogácsát vagy muffint, amiben meglepetésként elrejthetünk kedves üzeneteket vagy matricákat!

DECEMBER 14. Vegyük elő az építőjátékokat és szánjuk az estét egy nagy közös építésre! Ismered a Geomag mágneses építőket? Akár több készlet elemeit is összekombinálhatjátok egymással!
DECEMBER 15. Készítsünk papírszínházat kartondobozból az egyik kedvenc karácsonyi mesénkhez!

DECEMBER 16. Kezdjünk elcsendesedni, ráhangolódni a nagy napra! A Youtube-on számos remek gyerekjóga videót lehet találni, ez a mi egyik kedvencünk!

DECEMBER 17. Felnőtteknek forralt bor, gyerekeknek forrócsoki!

DECEMBER 18. Tanuljunk új karácsonyi dalokat, hogy legyen majd mit énekelnünk együtt a fa alatt!

DECEMBER 19. Kincskereső: Rejtsünk el apróbb játékokat a lakásban, az adventi naptárba pedig tegyük bele a vonatkozó térképet vagy feladványt!

DECEMBER 20. Vacsora utáni desszertnek süssünk fahéjas-mézes-vaníliás sült almát!

DECEMBER 21. Díszítsük ünneplőbe a lakást! Vegyük elő a csak ilyenkor előkerülő dekorációt és akár közösen is lehet újabb díszeket készíteni!

DECEMBER 22. Fújjunk együtt az ablakra hóspray-vel csodás ábrákat!

DECEMBER 23. Olvassuk el, hogy külföldön milyen karácsonyi finomságokat esznek a gyerekek!

DECEMBER 24. Készítsünk karácsonyi reggelit! Ki mondta, hogy csak este lehet finom ünnepi ételt enni?

Kellemes készülődést kívánunk!

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás