nyar
Clemmy - A legjobb építőjáték kicsiknek

Clemmy - A legjobb építőjáték kicsiknek

Ha az egészen kicsiknek keresünk építőjátékot, egészen más szempontokat veszünk figyelembe, mint a nagyoknál. A legfontosabb, hogy az építőjáték biztonságos és tökéletes minőségű legyen, hiszen az építőelemek még igen gyakran landolnak a babák szájában építés közben. Ismered a Clemmy építőjátékokat? A Clemmy elemek egy különleges gumiszerű anyagból készültek, ráadásul jóval könnyebb őket egymásba illeszteni, mint a keményebb építőelemeket!

A Clemmy puha építőkockák előnyei


A speciális, puha, gumiszerű anyaguknak köszönhetően a Clemmy építőkockákat akár még meg is rágcsálhatják a kicsik, hiszen a lekerekített szélükkel biztosan nem tudják felsérteni az ínyüket. A biztonságos építőkockák anyaga nem tartalmaz az egészségükre káros anyagokat, ráadásul könnyedén le is lehet mosni őket, így végképp nem okoz gondot, ha a kicsik szájába kerül a kocka vagy maszatos lesz.

A Clemmy puha építőelemeket úgy lehet egymásra rakosgatni, hogy nincs szükség különösebb erőkifejtésre ahhoz, hogy azok utána egymáson is maradjanak. Így sokkal könnyebben érnek el sikereket a kicsik és nem veszítik el olyan hamar a türelmüket építés közben.

Hány éves koról ajánlott a Clemmy építőjáték?


Tulajdonképpen bármikor elkezdhet játszani a puha Clemmy elemekkel egy baba, amikor már meg tudja fogni őket. Eleinte persze inkább a színét, a formáját és a puhaságát fogja hosszasan vizsgálgatni, később aztán megpróbálja majd egymásra illeszteni az építőelemeket, így 1-másfél éves korban már érdemes a teljes készletekkel is megismertetni a kicsiket.

A Clemmy készletek és építőelemek egymással teljesen kompatibilisek, így nyugodtan lehet variálni egymással a szetteket. Éppen ezért szeretnek még akár az ovisok is játszani a Clemmy készletekkel, ekkor már ugyanis mindenféle komolyabb építményeket is tudnak alkotni belőlük vagy akár szerepjátékokat is játszhatnak a puha kis figurákkal.

Kezdetnek kiváló lehet egy állatos Clemmy készlet, például az Őserdő móka szett! Ez már az egészen kicsiket is lenyűgözi, hiszen játék közben megfigyelhetik az oroszlán üvöltését, az elefánt trombitálását, a majom bőgését vagy akár a papagáj rikácsolását!

clemmy-puha-építőjáték


A puha Clemmy szettek előnyei


A játékos építés közben észrevétlenül fejlődik a gyerekek finommotorikus képessége, kézügyessége és a kreativitása. Csak a fantáziájukon múlik, hogy mit építenek meg az elemekből, de persze összeállíthatják a szetteket a képek alapján is.

A Clemmy Plus vonatos készlet például a puha építőelemek mellett síneket, mozdonyt, vagonokat és figurákat is tartalmaz, így számos különböző módon lehet játszani vele. Eleinte lehet, hogy a gyereked csak a figurákat nézegeti majd, aztán később végigvezeti a vonatot az általad épített pályán, de meglátod, hogy hamarosan ő is el tudja majd készíteni a sínpályát!

A kutyusos Clemmy széket ismered? Ez a készlet annak köszönheti a népszerűségét, hogy a kicsik a Clemmy puha építőkockákat egy cuki, mosolygós kutyus ölében tartott lapon rendezgethetik kedvük szerint. Ha pedig megpihennének kicsit a nagy játék után, a gumi építőkockákat levéve kényelmes kis babaszéken üldögélhetnek.


Clemmy