Karácsonyi Shopping Napok! Használd a KARI15 kuponkódot a 15%-os kedvezményért*! További részletekért kattints ide!

0

A kosarad még üres.

Black Friday akciók - tudtad?

2023 november 13 3 perc olvasás

Black Friday akciók - tudtad?

A Black Friday egy ünnepi vásárlási időszak az Egyesült Államokban, amely a hagyományosan a hálaadás napját követő pénteken kezdődik. Ezen a napon sok üzlet nagy kedvezményekkel és leárazásokkal várja a vásárlókat. A Black Friday eredete vitatott, de általában a karácsonyi vásárlási szezon kezdetének tekintik.

Ma már a Black Friday nem csak az USA-ra korlátozódik, hanem számos más országban is ünnepelt vásárlási időszak, ahol szintén nagy kedvezményekkel és akciókkal várják a vásárlókat. Magyarországon is egyre népszerűbb a Black Friday, több üzletlánc és webáruház csatlakozott az ünnepi akciókhoz, mint ahogyan a Játéksziget webáruház és a Játéksziget játékboltok is. A vásárlók számára ilyenkor lehetőség nyílik kedvezményesen hozzájutni az áhított játékokhoz még a karácsonyi ajándékvásárlási roham előtt.

De vajon ismerjük-e a Fekete Péntek eredetét és mindazt, amit ennek a napnak az ismertségéről és jelentőségéről tudni érdemes?

A Black Friday története:

A Black Friday eredetileg az Egyesült Államokban keletkezett, és az amerikai Hálaadás ünnepét követő pénteki napot jelölte. A kifejezés azt sugallja, hogy az üzletek ezen a napon, a karácsonyi bevásárlási szezon első napján, jelentős nyereségre tehetnek szert, vagyis a könyveik "feketébe" fordulnak. (a könyvelésben hagyományosan fekete színnel jelölik a nyereséget, míg piros színnel a veszteséget). A Black Friday kezdetben a hagyományos kereskedelem egyik csúcspontjának számított, de az évek során az online vásárlás térnyerésével a különböző online platformok is bekapcsolódtak a vásárlási őrületbe – mint ahogyan a Játéksziget is.

Mikor van a Black Friday?

A Black Friday mindig az Egyesült Államokban november negyedik csütörtökjét követő pénteken van, ami általában november 23. és november 29. közötti időszakra esik. A pontos dátum minden évben változhat, de általában az előző évek tapasztalatai alapján következtethetünk rá.

Játéksziget Black Friday

Milyen akciók jellemzik a Black Friday-t?

A Black Friday-t kiemelkedő akciók és leárazások jellemzik. Az üzletek versengenek a vásárlókért, így rendkívüli kedvezményeket kínálnak a legkülönfélébb termékekre, beleértve a bébijátékokat, a játékbabákat, az interaktív játékokat, a kreatív játékokat, a társasjátékokat, puzzle-okat vagy kirakókat, vagy akár az építőjátékokat is. Az akciók gyakran óriási kedvezményeket biztosítanak, és az üzletek készülnek a nagy forgalomra.

Mikor van Magyarországon a Black Friday 2023-ban?

Magyarországon a Black Friday időpontja változhat, de általában közelít az amerikai dátumhoz. Viszont, hazánkban (általában) a Black Friday akciók nem koncentrálódnak csak egy napra. Létezik Early Black Friday vagy akár Black Friday Hét is. Az időpontokat érdemes figyelni, mert ez egy remek alkalom a karácsonyi ajándékok beszerzésére vagy éppen a rég áhított kedvencek beszerzésére.

Játéksziget Early Black Friday

Black Friday ismertsége Magyarországon:

A Black Friday népszerűsége Magyarországon is évről évre nő. Az emberek egyre inkább készülnek a vásárlásra, és a kereskedők is felismerik ennek a napnak a potenciálját. A média és az online platformok is egyre inkább hangsúlyt fektetnek a Black Friday eseményeinek és akcióinak bemutatására.

Miért érdemes kihasználni a Black Friday akciókat?

A Black Friday egy kiváló lehetőség a vásárlók számára, hogy kedvezőbb áron jussanak hozzá különféle termékekhez. Azok, akik időben felkészülnek és tervszerűen vásárolnak ezen a napon, gyakran jelentős megtakarításokat érnek el. Emellett a Black Friday az ünnepi szezon kezdetét is jelzi, így ideális lehetőség a karácsonyi ajándékok beszerzésére.

Milyen potenciális online veszélyforrásokra kell odafigyelni a Black Friday akcióknál?

Hamis weboldalak: Csalók létrehozhatnak hamis online áruházakat, amelyek látszólag kedvező ajánlatokat kínálnak, de valójában a vásárlók személyes és pénzügyi adatainak megszerzésére irányulnak. Mindig ellenőrizd az oldal hitelességét, nézze meg az értékeléseket, és használj biztonságos kapcsolatot.

Adatlopás: Adataidat védened kell az online vásárlás során. Használj erős jelszavakat, figyelj az SSL-titkosításra az oldalakon, és ne ossz meg túl sok személyes információt.

Adathalász e-mailek: Sok hamis e-mail és üzenet kering a neten, melyek látszólag ismert márkáktól érkeznek és fantasztikus kedvezményeket ígérnek. De soha ne kattints ilyen gyanús linkekre, és ne ossz meg személyes információkat az ilyen e-mailekben.

Állítólagos akciók: Az online térben olykor "kamu" akciókkal találkozhatsz, amelyek túl jók ahhoz, hogy igazak legyenek. Legyél kritikus és ellenőrizd az árakat és a költségeket, mielőtt vásárolnál.

Fizetési adatok védelme: Csak megbízható és ismert fizetési módokat használj. Kerüld az ismeretlen vagy gyanús fizetési lehetőségeket.

Biztonságos Wi-Fi hálózatok: Csak biztonságos, jelszóval védett Wi-Fi hálózatokon vásárolj, hogy elkerüld az illetéktelen hozzáférést és biztosítsd adataid védelmét.

Személyes adatok védelme: Vigyázz a személyes adataidra, és csak azokat az adatokat oszd meg, amelyek szükségesek a vásárláshoz. Ne adj meg felesleges adatokat.  

Az online vásárlás során a biztonság mindig elsődleges fontosságú. Legyél körültekintő, ellenőrizd a weboldalak hitelességét, és használj biztonságos kapcsolatokat és fizetési módszereket.

A Játéksziget.hu webáruház és a Játéksziget játékboltok megbízható partnereid a Black Friday akciók alatt is! Vásárolj játékot okosan a Játékszigettől!

 


Tetszett a cikkünk? Szívesen olvasnál még ilyen tartalmakat? Görgess és iratkozz fel lentebb hírlevelünkre! Megéri, hiszen így mindig időben értesülsz akcióinkról, kedvezményeinkről.