nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

Biztonságos kifesteni a kislányunk körmét?

Biztonságos kifesteni a kislányunk körmét?

Nálatok is sokszor megy könyörgés a körömlakkozásért? Te beszoktad adni a derekad legalább egy köröm erejéig? De vajon mennyire rossz, ha lakk kerül egy gyerek ujjára? Egyáltalán rossz? Vagy csak ha a szájába is kerül? És mi a helyzet a gyerekbarát körömlakkokkal? Ennek járunk most utána!

Lakkozzunk vagy ne lakkozunk?

Sok kislány kifejezetten szívesen kíséri el az anyukáját a körmöshöz, mert tudja, hogy biztosan ő is kap majd egy kis manikűrt! A hagyományos körömlakkok azonban a gyerekbarát lakkokkal szemben nagyon sok veszélyt rejtenek ám a kicsik egészségére nézve! A legrosszabb verzió persze az, ha a gyerekek szájába kerül a lakk. Akár az ujját szopja még, akár kézzel evés után szopogatja hosszabban az ujját, a körömlakk egy része bizony a pocakjában köt ki.
És ha most hirtelen arra gondolnál, hogy sebaj, akkor aranyközépútként majd legközelebb a könyörgő lányod lábujját fested ki, akkor vedd számításba azt is, hogy a lakkok jó része sajnos a körömnek és a köröm melletti bőrnek sem tesz feltétlenül jót.
És ez még csak az egyik fele, hiszen idővel le is kell aztán szedni a körömlakkot a kis kezekről, bár sokszor erre nem is szokott sor kerülni, szép lassan lekopik magától is a gyerekek kezéről. Ugye milyen rossz érzés a nem éppen illatos lemosóval leszedni a lakkot? És akkor lehet ismét aggódni, hogy mi van, ha a szájába teszi a kezét.
Egyébként érdemes arról is beszélgetni a kislányokkal, hogy vajon mennyire esztétikus látvány a szinte minden ujjról lepattogzott körömlakk. Vajon tényleg szebb így a körme, mintha nem lenne kifestve?
Lemosható körömlakk
Milyen gyerekbarát körömlakkok léteznek?

Szerencsére ma már többféle gyerekeknek való, biztonságos lakk közül lehet választani, amelyek összetevője teljesen más, mint a hagyományos körömlakkoké. Léteznek például olyan lakkok, amelyek vízzel és minimális dörzsöléssel is simán lejönnek az ujjakról kézmosásnál, csak ezek persze messze nem tartósak.
De ma már akár gyerekeknek való lehúzható körömlakkot is lehet vásárolni, amit nem kell lemosni, egyszerűen csak le kell húzni, ha már nem olyan szép vagy ha az iskolába nem lehet kilakkozott körmökkel bemenni.

Hogy működnek a lehúzható körömlakkok?

A Bo-Po kifejezetten gyerekeknek készült lehúzható körömlakkja például vízbázisú, tehát nincs káros hatása és nem tartalmaz mérgező összetevőt! Pontosan ugyanúgy kell használni, mint a hagyományos lakkot, ráadásul éppen olyan fényes lesz a végredemény! Kifejezetten tartós a körmökön, nem jön le egy egyszerű kézmosással vagy fürdéskor. Ha azonban elég volt már belőle, csak egyszerűen le kell húzni és annyi, nyoma sem marad a körmön, nincs szükség semmilyen extra lemosásra!
Bár a lehúzható és a lemosható körömlakkok nem tartalmaznak káros anyagokat, érdemes ezeket is csak akkor használni, ha már biztosan felhagyott a gyerekünk az ujjszopással. (Akár ezzel is lehet motiválni a lányokat, hogy felhagyjanak ezzel a szokásukkal!)