Vásárolj legalább 5000 forint felett és válassz ajándékaink közül!

Anyaaaa, hánykor jössz értem? - Játékos óra tanulás

Anyaaaa, hánykor jössz értem? - Játékos óra tanulás

Reggelente Ti is versenyt futtok az idővel? Nem győződ hajtogatni, hogy „Igyekezz, mert 5 perc múlva ki kell lépnünk az ajtón!!!”? Minden áldott reggel elmagyarázod az oviban, hogy pontosan hol fog állni a mutató, amikor délután megérkezel? Akkor ez a cikk neked szól, ugyanis mutatunk benne néhány szuper játékot, ami segít a gyerekeknek megtanulni, hogy mennyit mutat az óra!

Mennyit mutat az óra?


Szülőként hirtelen valahogy máshogy lesz fontos az óra: Hánykor evett utoljára a csecsemő?, Hánykor ébred fel éjszaka?, Hány órát aludt egyben? és még sorolhatnánk az égető kérdéseket. Idővel aztán szépen lassan a gyerekeket is elkezdi érdekelni az idő és záporoznak a „Hányat kell még aludni karácsonyig?” típusú kérdések. Aztán egy idő után már az is érdekelni kezdi, hogy mennyit mutat az óra, hiszen kíváncsi, hogy mikor mész érte, hánykor kezdődik a különóra és így tovább!

Óra-tanítás


Hogyan tanuljuk meg az órát?


Az iskolában első-második osztályban ismerkednek meg az órával a gyerekek, ekkorra már azonban általában kialakult bennük az igény, hogy ők is le tudják olvasni az időt. Nyugodtan el lehet kezdeni ismerkedni az órával akár már ovis korban is, ha úgy látod, hogy a gyereked a számokkal már tisztában van.
A Thinkfun Zingo - Hány óra van? társasjátékában például két nehézségi szint között lehet választani, így a kisebbeknek és a nagyobbaknak egyaránt izgalmas az ismerkedés az órával ennek a játéknak a segítségével. Ha szeretitek a Zingo játékokat, ezt is imádni fogjátok!

A Trefl Órás oktatójátéka is kifejezetten az óvodás korosztálynak készült. Párosítandó puzzle-elemeket tartalmaz a játék, ahol a különböző napi feladatokat kell a megfelelő órával összepárosítani. Még egy jópofa, nagyméretű, mozgatható mutatókkal rendelkező óra is tartozik a játékhoz, amivel könnyedén szemléltethetjük is az idő múlását a kicsiknek.

Az óra gyakorlása játékosan


Ha úgy érzed, hogy a gyereked már érti a mutatós és a kijelzős óra működését is, akkor jöhet a játék az idővel! A Mennyi az idő? - Óra oktató memória kártyajátékban ugyanis az a feladat, hogy meg kell találni az egymással egyező mutatós és kijelzős órákat! A klasszikus memóriajáték mellett egyébként akár Fekete Pétert is lehet játszani ugyanezekkel a kártyákkal!