nyar

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2020 március 28-ától életbe lépő kijárási korlátozás a megrendelések kiszállítását nem akadályozza. Webáruházunk zavartalanul működik, a rendelések feldolgozása és a kiszállítás továbbra is folyamatos!

A LEGO felépített egy LEGO Dots házat Londonban

A LEGO felépített egy LEGO Dots házat Londonban

A LEGO 2020 tavaszán vezeti be az új LEGO Dots termékvonalat, melynek segítségével egyedi kiegészítőket lehet majd alkotni. Készíthetünk majd saját magunknak tolltartót, fényképtartót vagy éppen karkötőt is a készletekből! A márciusi bevezetésnek pedig igencsak megadják a módját, ugyanis felépítettek Londonban egy valódi LEGO Dots házat!

Mindenki látni akarta a LEGO Dots házat!

A LEGO Camille Walala, a vidám közterületi alkotásairól ismert londoni művész segítségét kérte a ház elkészítésében és a végeredmény egészen lenyűgöző lett! A színpompás Dots elemekkel díszített ház nappaliját, konyháját, hálószobáját, fürdőszobáját és diszkóját pedig bárki megcsodálhatta akár belülről is és bizony akadt is bőven érdeklődő!
A különleges házat a King's Cross pályaudvar közelében állították fel és hat napon keresztül lehetett megtekinteni. A belépés ingyenes volt, de előre be kellett jelentkezni a látogatóknak. Természetesen hatalmas volt az érdeklődés és pillanatok alatt beteltek a helyek. A különleges képek azonban bejárták az internetet, így ha máshogy nem, legalább így be lehet kukucskálni a házba, míg arra várunk, hogy végre kézbe foghassuk a saját LEGO Dots készletünket!
A ház egyik legmókásabb eleme, hogy a látogatóknak távozáskor nem volt muszáj az ajtót használni, nyugodtan lecsúszhattak akár azon a 2,5 méter hosszú csúszdán is, amelyet a ház oldalán építettek fel.

A LEGO Dots ház hűen tükrözi a készletek hangulatát

Az ötszobás LEGO Dots ház minden eleme ugyanazt az egyedi szín- és mintavilágot tükrözi, amely olyannyira jellemzi a LEGO Dots játékokat! Ezekben a szettekben ugyanis a megszokottól eltérően lapos, színes, két dimenziós lapocskák vannak, így sokkal inkább hasonlítanak egy kézműves kreatív játékhoz, mint egy építőkészlethez.
Az installáció elkészítéséhez több mint 2 millió elemet használtak fel, melyek felhelyezése 800 órán át tartott. A 150 négyzetméternyi belső tér felületének díszítésében többek között 300 gyerek és nyolc lelkes felnőtt LEGO rajongó is segített. Nem kis munka volt ugyanis kidekorálni a teljes berendezést, beleértve a szőnyegeket, a falakon található műalkotásokat és a konyhai kiegészítőket.
LEGO Dots játékok
Mikortól lehet megvásárolni a LEGO Dots játékokat?

A szobák felfedezése közben egyébként arra biztatták a vendégeket, hogy ők is bátran vegyenek részt a kreatív munkában és alkossák meg saját mintáikat és karkötőiket. Sőt, néhány Dots elemet még akár haza is lehetett vinni, annak ellenére, hogy majd csak tavasztól lesznek elérhetőek a nagyközönség számára!
Persze a gyerekek és a LEGO rajongó felnőttek már alig várják, hogy márciusban végre hazavihessék a saját készletüket és elkészíthessék egyedi kreatív alkotásaikat! A siker ráadásul borítékolható, hiszen a játékok fejlesztése két éven át tartott, miközben több országban is folyamatosan tesztelték azokat gyerekekkel és szülőkkel is.

Képek forrása: Lego.com