Vásárolj legalább 5000 forint felett és válassz ajándékaink közül!

A gyurmázás mit fejleszt? Máris soroljuk!

A gyurmázás mit fejleszt? Máris soroljuk!

A Te gyereked is hajlamos odavágni, ami a kezében van, ha valami nem sikerül neki elsőre? Ha hiszed, ha nem, a gyurmázás például ezen is tud segíteni! Máris elmondjuk, hogyan!

A gyurmázás segít megtanulni újratervezni

Kevés olyan tevékenység van, ahol ennyire gyorsan és egyszerűen lehet újratervezni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük! Gyurmázás közben ugyanis bármikor újra össze lehet gyúrni a gyurmát egy pillanat alatt, egy picit megdolgozni és máris készülhet belőle egy kicsit módosított vagy éppen teljesen új alkotás.
A gyerekek számára nagyon fontos gyakorolni az újratervezés készségét, hiszen az életben is gyakran lesz rá szükségük. Gyurmázás közben újra és újra átélhetik, hogy anélkül tudják módosítani az eredeti tervüket, hogy az frusztrációt okozna nekik.
Bátorítsátok is a gyerekeket gyurmázás közben, hogy semmi gond, ha valami nem úgy sikerült, ahogy előtte elképzelték, nyugodtan próbálkozzanak újra és újra.
Óriási gyurmakészlet
Finommotoros készség fejlesztése gyurmázás közben

Kevés olyan játék van, ami ennyire jól illeszkedik mindig a gyerekek aktuális fejlettségi szintjéhez, mint a gyurma. Képzeld csak magad elé, hogy vajon mit kezd egy doboz gyurmával egy kétéves, egy ötéves és egy nyolcéves gyerek! Egészen biztos, hogy mindegyikük mást, egy azonban biztos: mindegyikük finommotoros készsége fejlődni fog játék közben!
A kicsiket leginkább a gyurma folyamatosan változó alakja nyűgözi le, míg a nagyobbak már örömmel készítenek komolyabb alkotásokat is gyurmából és szívesen szerepjátékoznak is akár közben.
Ma már egyébként egészen fantasztikus óriás gyurmakészletek léteznek! Tudtad, hogy létezik már például Állatkereskedés gyurmaszett vagy akár gyurmából is lehet popcornt gyártani? Ha hiszed, ha nem, van már olyan Play Doh gyurmakészlet, ahol be kell szórni a gyurmát a pattogatott kukoricát gyártó gépbe és már potyog is ki belőle a „kukorica”!

A gyurmázás oldja a szorongást

Biztosan veled is megesett már, hogy leültél a gyerek mellé gyurmázni és szinte észre se vetted, hogy egészen belemerültél. Nem véletlenül, hiszen akárhány éves is az ember, aki gyurmázik, biztosan megtapasztalja, hogy mennyire jól ki lehet kapcsolódni közben, milyen megnyugtató nyomkodni és formálni az anyagot. Valami ilyesmi lehet a stresszlabda hatása is a felnőtteknél, csak a gyurmázásnál még ott van a kreatív alkotás nyújtotta extra öröm is!