A Crayola több mint 100 éve az írószerek királynője!

2019 augusztus 22 2 perc olvasás

crayola-filctoll

Van kedvenc írószer márkád vagy mindig azt kapod le a polcról, amelyik éppen akciós? Pedig érdemes odafigyelni a jó minőségre, mert nagyon bosszantó tud lenni, amikor egyfolytában kitörik a ceruza hegye rajzolás közben, nem rajzol rendesen a zsírkréta vagy pillanatok alatt kifogy a filctoll.

A Crayola zsírkréták voltak a legelső zsírkréták a világon!


Biztosan ismered a Crayola márkát és egyből beugrik a jellegzetes sárga-zöld doboza, azt azonban lehet, nem tudtad eddig, hogy ők találták ki a zsírkrétát abban a formában, ahogy ma is ismerjük! Egy egykori tanárnő nevéhez fűződik az első Crayola zsírkréta megalkotása, ráadásul ő találta ki a Crayola elnevezést is a francia kréta és az olaj szavak összevonásából.
Ma már naponta 13 millió darab Crayola zsírkréta születik, a sima zsírkréták mellett azonban rengeteg különböző kreatív játékot és készletet is gyártanak.

Miért változtatta meg három szín elnevezését a Crayola? Ezt aztán biztosan nem gondoltad volna!


Eddig összesen háromszor fordult elő, hogy a Crayola megváltoztatta az eredeti színárnyalatok elnevezését. Az ötvenes években a porosz kék színt nevezték át éjkékre, mivel a tanárok jelezték, hogy a gyerekek a „porosz” szót már nem tudják mihez kötni.

1962-ben a „flesh”, azaz a bőr kiszínezésekor használt színt nevezték át barackra, amivel azt kívánták jelezni, hogy nem minden ember bőrszíne ugyanolyan. 1999-ben pedig az „Indian red” elnevezésű vöröses színt keresztelték át gesztenyebarnára, hogy az amerikai gyerekek véletlenül se gondolják azt, hogy az őslakos indiánok bőre ilyen színű lett volna. Pláne, hogy ennek a vöröses barnás színnek egyébként nincs is semmi köze az indiánokhoz, ugyanis az elnevezés egy indiai pigmentfajtára vonatkozik.

Crayola-kreatív-készletek


Kreatív Crayola készletek, hogy még izgalmasabb legyen a rajzolás és a színezés!


Persze ma már nagyon sokféle Crayola készlet és játék létezik! Ismered például a csavarozható zsírkrétákat? A műanyag toknak köszönhetően tiszták maradnak az ujjak rajzolás közben, a zsírkréták pedig még illatoznak is, így az elkészült alkotások is gyümölcsillatúak lesznek!

A kimosható filctoll pedig minden szülő álma, hiszen direkt úgy tervezték meg, hogy a nyoma könnyedén kimosható legyen a ruhából! Sőt, nyugodtan kérd meg a gyerekedet, hogy „legálisan” díszítse ki a pólóját vagy a tornacipőjét ezekkel a filcekkel, aztán majd úgyis kimosod belőle.

A Crayola egyik legnépszerűbb terméke egyébként egy különleges irka-firka szőnyeg, amire bátran rajzolhatnak a gyerekek a hozzátartozó filcekkel, hiszen amint vége a kreatív játéknak, egyetlen mozdulattal le lehet törölni a rajzot és fel lehet tekerni a szőnyeget. Nagyon praktikus játék utazásnál vagy ha esetleg várakozni kell valahol és el kell ütni valahogy csendben az időt!

crayola-logo


Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás