A Brainbox az egyik legjobb úti kvízjáték! Te már próbáltad?

A Brainbox az egyik legjobb úti kvízjáték! Te már próbáltad?

Ha olyan játékot keresel, ami az egész családnak szórakoztató és még tanulni is lehet belőle, akkor nézz körül a Brainbox társasjátékok között! Akár még utazásra is magatokkal vihetitek, mivel nem foglal sok helyet és hosszú időre leköti a kicsiket és a nagyokat is! Rengeteg féle Brainbox létezik, úgyhogy ebben a cikkben segítünk kiválasztani a leginkább nektek valót!

Brainbox – izgalmas családi kvízjáték


Akkor igazán jó a családi társasjátékozás, ha a gyerekek és a felnőttek számára is ugyanolyan izgalmas a játék! Ilyet persze nem könnyű találni, kell hozzá egy kis utánajárás, ha mindenkinek a kedvére szeretnénk tenni!

A Brainbox kvízjátékok közül a 8 éves kor feletti játékok szerencsére pont ilyenek, egészen biztos, hogy még egy felnőtt sem fogja tudni mindenre a választ, nekik is sok újdonság lesz benne! A képi memóriáról nem is beszélve, hiszen az emlékezőtehetségünkre is nagy szükség van ebben a játékban!

Ha eddig még nem volt Brainbox játékotok, akkor érdemes a nagy dobozos családi készlettel kezdenetek. A tematikus Brainboxokkal ellentétben ebben a dobozban a feladványok minden fontosabb kategóriát érintenek, így a művészetek, a sport és a történelem mellett sok más kategóriában is helyt tudtok majd állni!

Brainbox-családi-társasjáték


Így válaszd ki a Brainboxodat!


A játék menete minden Brainbox esetében ugyanaz: a felfordított kártyát 10 másodpercig nézhetjük, majd a dobókocka megmondja, hogy hányas számú kérdésre kell válaszolnunk. A különbség a Brainbox dobozok tematikájában rejlik! Van köztük olyan, ahol az állatok, Magyarország, a tudomány, a közlekedés vagy éppen a matematika áll a középpontban, csak győzz választani a több tucat Brainboxból!

Érdemes olyat választani, amelyik témája közel áll hozzátok, de akár az alapján is lehet dönteni, hogy miben szeretnéd, ha fejlődnének a gyerekek! Tudtad, hogy van például Angol nyelvlecke Brainbox is? A feliratok és a kérdések is kétnyelvűek benne, így a kezdők is könnyen elboldogulnak vele.

Brainbox a legkisebbeknek is


Az egészen kicsik pedig a számokat, a színeket és az állatok neveit is gyakorolhatják a Brainbox dobozokkal, mivel már 3 éveseknek is készülnek dobozok. Melyik kiscsoportos ne szeretné próbára tenni a memóriáját Bogyó és Babócával vagy Peppa malaccal?

A szülők egyébként gyakran meglepődnek, hogy a kicsik milyen jól megfigyelik az apró részleteket, sokszor jobban, mint a felnőttek! Érdemes is felcserélni időnként a kérdező és a válaszoló szerepét, így a gyerekek is kitalálhatnak a képek alapján a szülőknek kérdéseket!

Utazáskor se hagyjátok otthon a Brainbox játékokat! A Brainbox tökéletes úti társasjáték, mivel könnyű elpakolni, kevés helyet foglal, ráadásul egyedül, párban, de akár többen is lehet játszani vele. Egy valaki kell hozzá, aki már tud olvasni, a többi pedig megy magától! Repülőn, autóban, várakozás közben, de akár vízparton is előkapható!