7 szuper bolondos játék, nemcsak áprilisra!

2019 április 01 3 perc olvasás

7 szuper bolondos játék, nemcsak áprilisra!

Kislánykoromban apukám mindig partner volt az áprilisi tréfában, ezért általában együtt tréfáltuk meg anyukámat, aki korántsem örült ennek annyira. Volt a közelben egy játékbolt, amelyet mi csak bolondboltként emlegettünk, és ott vásároltuk be a kellékeket, amelyekkel aztán tréfát űzhettünk mindenkiből. Például vettünk olyan kockacukrot, melynek belsejében egy műlégy lakozott, ezzel kínáltuk meg gonoszul anyukámat, aki mit sem sejtve dobta be a cukrot a kávéjába, majd sikoltozni kezdett, amikor a kanalára akadt a légy. Próbálkoztunk a tüsszentő porral is, bár az szerintem csak sima bors volt jó drágán eladva, az eltűnős tintával, ami tényleg eltűnt a ruháról, vagy a szappannal, amelytől valahogy mindig még koszosabb lett az ember. A legnépszerűbb bolondos tárgy kétségtelenül a púzó párna volt, bár általában inkább megrémült a hangjától az, akinek a feneke alá csempésztük a párnát.
 
Apukám azóta is mindig kitalál valamit, és szinte tökélyre fejlesztette az áprilisi tréfáit – gyakran sikerül átejtenie a családot. A bolondozás kortalan, és bármikor lehetünk újra gyerekek, vagy bohóckodhatunk a gyerekeinkkel. A szeszélyes és bolondos április alkalmából most 7 könnyű módot mutatunk nektek a bolondozásra:
 
#1. Brokkoli reggelire
A gyerekek mindig nagyon kényesek, mi van reggel a tányérjukon. Elvárják a finomabbnál, finomabb ízeket, a palacsintát, a kakaós csigát, a müzlit. Tréfáljuk meg őket azzal, hogy ezúttal brokkolit, karfiolt vagy kelbimbót pakolunk a tányérjukra. Valószínű elég álmosak lesznek ahhoz, hogy ne jusson eszükbe az áprilisi tréfa, ezért nagy lesz a nevetés, amikor kiderül, csak vicceltünk velük.
 
#2. Furi ízű fogkrém
Cseréljük le a fogkrémet egy tubus fokhagyma pasztára vagy majonézre, majd nézzük meg a grimaszaikat.
 

 
#3. Vicces beszélgetés
Emlékszem, mennyire vicces volt, amikor otthon fura nyelveken beszéltünk egymáshoz. Mindenki ismeri az eszperente –nyelvet, amikor mindent csak e-betűs szavakkal lehet kifejezni, vagy a „teve tuvudsz ivígy beveszévélnivi” játékot. Próbáljátok ki, milyen, ha csak rímekben lehet egymáshoz beszélni, mint Frédi és Béni. Azon is jókat kacagtunk, amikor az amerikai nagybácsimat utánoztuk, aki csak angol akcentusban tudott beszélni.
 
#4. Rövidcipő
Ebben a bolondos hónapban simán előfordulhat, hogy a gyerek lába annyit nő egy éjszaka alatt, hogy nem tudja felvenni a cipőjét. Tömjük ki vattával a cipő orrát. Nagy lesz a csodálkozás, hogy miért nem megy bele rendesen a lábuk!
 

 
#5. Feje tetejére álló világ
Bár elfoglalt anyukaként nem biztos, hogy örülni fogsz ennek az ötletnek, de ha van rá lelkierőd, megtréfálhatod a családot azzal, hogy egy pár dolgot átcserélsz a konyhában, például más helyre teszed az evőeszközöket, a csészék helyére rakod a tányérokat, stb. Persze utána vissza is kel rakni, de lehet, megéri látni az arcukat közben, ahogy nem értik a helyzetet.
 
#6. Úristen, mi folyik a vízből!
A gyerekek esti fürdőjének elkészítésekor lepd meg őket Gelli Baff fürdőzselésvízzel. Ez kifejezetten ütős meglepetés lesz, ha még sosem részesültek a Gelli-élményben. Azt is beadhatod nekik, hogy elromlott a vízvezeték, és mostantól fogva csakis ilyen trutyiban tudnak csak fürdeni. 
 
#7. Vicces mesék
Apukám áprilisban általában valami vicces történettel tréfál meg minket, ami igaz egy picit hihetetlen vagy meghökkentő, de épp csak annyira, hogy még ne kezdjünk el gyanakodni, hogy csak áprilisi tréfáról van szó. Mi is várhatjuk otthon őket valami vicces, de nem igaz történettel. De kitalálhatunk különös és vicces történeteket képek segítségével is a Storigolotársasjátékban, ami remek szórakozást nyújt, és még a memóriát is fejleszti.
 
Plusz 1 Játéksziget tipp:
Ha pedig tényleg „kattant” játékra vágynak a gyerekek, lepd meg őket Mighty Beanz figurákkal. A 2019-es szériában a gyerekek megtalálhatják kedvenc babjaik legújabb kiadását, ráadásul összemérhetik tudásukat a Mighty Beanz versenypályán. A csirkefogók ezúttal is mindent megtesznek, hogy fejre állítsák a világot, sőt ennek érdekében ők maguk gurulnak eszement tempóban.
 
Bánosi Eszter

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás