nyar

Ha a Pick Pack Pontot választod, akkor karácsonyig már NEM érkezik meg a csomagod. Helyette válaszd a GLS futárszolgálatot december 18. 12.00 óráig!

6 tipp, mit tegyél az adventi naptárba + 2018 legmenőbb kalendáriumai
Vasárnap lesz advent első napja, ideje átgondolni, mi kerüljön az adventi naptárba! Ne aggódjatok az időhiány miatt: cikkünkben megmutatjuk az idei év legmenőbb kalendáriumait, melyeket ti is egyszerűen elkészíthettek otthon!

6 tipp, mit tegyél az adventi naptárba + 2018 legmenőbb kalendáriumai

Az adventi naptárok ma már nem olyanok, amilyenek korábban voltak. A mi gyerekkorunkban még csokit, diót tettünk bele a kartonpapírból kivágott naptárba – ha egyáltalán tettünk ilyet, hiszen itthon akkortájt inkább a Mikulás-zacskók voltak a népszerűek. A közértekben persze már árultak csokival töltött kalendáriumokat, amelyek ablakait természetesen mindig a megadott időpont előtt kinyitottuk, majd visszacsuktuk, nehogy a szülők rájöjjenek, hogy december 1-jén már a 24-i ablakban lévő csokit is felfaltuk.
Idén is elindítjuk a Játéksziget adventi naptár készítő versenyét! Az alkotás örömén kívül értékes építőjáték nyereményeket nyerhettek ha bekülditek adventi naptáraitok fotóit a Játéksziget FB oldalára (www.facebook.com/Jateksziget.jatekboltok) egy privát üzenet formájában legkésőbb 2018. december 16. 24.00 óráig. Egy játékos csak egy fotóval nevezhet.  Fantasztikus érzés volt tavaly a gyönyörű adventi naptáraitok fotóival ráhangolódni a karácsonyra, éljük át újra együtt! 
 Manapság már rengeteg naptárverzió létezik, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk a gyerekekkel. Egészségtudatos szülőként azonban nem kell édességgel megtöltenünk az ablakokat. Bejegyzésünkben számunkra is újszerű és kreatív naptárokból mutatunk egy kis merítést az ihlethez, és azt is megmutatjuk, milyen jóságokat csempészhetünk az „ablakokba”.
 
Tudtad, hogy befőttes üvegből is lehet adventi naptár?
Az összecsavart papír fecnikre pedig kerülhet egy-egy jókívánság, szép idézet, vagy játékfelhívás. Külön cuki ötlet szerintem a girlandok végén lévő pom-pom.
 
 
 
 
Naptár megmaradt WC gurigákból
Engem nagyon idegesítenek az össze-vissza guruló megmaradt WC-gurigák, kivéve persze, ha olyat veszek, ami feloldódik a WC-ben. Biztos vagyok benne, hogy a ti fürdőtökben is akad néhány, amit még nem dobtatok ki. Hasznosítsátok újra!
 
 

 
Egy kosárnyi jóság
Szintén költséghatékony megoldás a saját készítésű zsákocskák, melyeket ezek a színes facsipeszek tesznek igazán egyedivé.
 
 

 
És most nézzük, mivel tölthetitek meg kreatívabbnál kreatívabb naptárjaitokat:
 
#1. Engino
A Stem Heroes készlet talán belefér egy nagyobb zsákba, de akár külön zsákokba is elrejtheted az Engino építőelemeit. Ha a gyermeked nagy építőjáték fan, biztosan oda lesz, amikor 24-én az utolsó alkatrész is a helyére kerül, és felépítheti kedvenc szerkezetét, ezzel levezetve a Szentestére való várakozás izgalmait.
 
#2. LEGO figurák
A LEGO sosem megy ki a divatból, és biztos mosolyt csal a gyerekek arcára, ha LEGO figurát találnak az ablakok mögött.
 
#3. Gelli Snow hógolyókészítő
Manapság sajnos nem sok hóra számíthatunk decemberben. Ezt azonban kompenzálja a Gelli hógolyókészítő, amelynek tasakja biztosan elfér a kalendáriumban. Készítsetek otthon saját havat a Gelli Snow-ból! A Gelli Snow szettjében 3 db hózacskó port találsz, melyeknek mindegyike 1-1 közepes tálnyi vizet képes hószerű zselévé varázsolni.
 
#4. LOL Surprise
Fokozzuk az izgalmakat: nemcsak az adott nap tartogat meglepetést, de maga a benne lévő meglepetés is. A Fashion Crush muffin formájú LOL kiegészítőkben a babákhoz egy-egy menő ruhaszettet találhatnak a gyerekek, melyek zselés masszában vannak elrejtve.
 
#5. Kincskereső térkép
Tegyük még kalandosabbá az ajándék keresést!Rejtsünk kincskereső térképet a naptár egy adott ablakába, dolgozzanak meg kicsit a meglepetésért! A gyerekeknek a térkép alapján kell megtalálniuk az adott napi kedvességet.
 
#6. Squeezamals
Ebből az ablakból különösen finom illat árad, ha egy 9 cm-es Squeezamals állatkát rejtünk mögé. Az állatka azonban nemcsak illatos, de a benne lévő memóriahabnak köszönhető össze is nyomható anélkül, hogy elveszítené eredeti, kerekded alkatát. Ha tehát elsőre nem fér az ablakba, nyugodtan nyomorgassuk csak bele. Semmi baja nem lesz!
 
Bánosi Eszter
 
 

Hozzászólás írása