6 szerethető játék új köntösben – Ezek lesznek a Játéksziget őszi slágerjátékai

2018 október 11 3 perc olvasás

6 szerethető játék új köntösben – Ezek lesznek a Játéksziget őszi slágerjátékai

Bár az ősz épp nem a megújulásról szól, a Játékszigetnél mégis számos, már ismert és szerethető játék kapott új köntöst. Bloggerünk termékbemutatón járt, és a blog divat rovatában most közszemlére teszi a Játéksziget „őszi kollekcióját”.

Facebook: Bár az ősz épp nem a megújulásról szól, a Játékszigetnél mégis számos, már ismert és szerethető játék kapott új köntöst. Bloggerünk termékbemutatón járt, és a blog divat rovatában most közszemlére teszi a Játéksziget „őszi kollekcióját”. Gyere és nézd meg, milyen újdonságokkal zárjuk le a 2018-as évet. Te melyiket választanád ezek közül? Írd meg nekünk kommentben!

A Játékszigetnél szezononként szoktak termékbemutatót tartani, ahova viszonteladókat, partnereket, lelkes bloggereket hívnak meg, hogy megmutassák nekik az új szezon trendjeit, aktuális játékait. Egyfajta interaktív kiállításként kell ezt elképzelni, melynek keretében nemcsak bámuljuk a vitrin mögötti kiállítási tárgyakat, hanem hozzájuk is érhetünk, ki is próbálhatjuk, meg is szagolhatjuk őket. De talán jobb hasonlat a játék-divatbemutató, ahol felsorakoznak a szezon legmenőbb termékei.

A termékbemutatók engem mégis kicsit mindig Mikulás műhelyére emlékeztetnek, ahol kivételesen nem a gyerekek, hanem a felnőttek ámulnak és bámulnak, lelkendeznek a sok színes játék iránt. Kicsit meg is mosolyogtat, mennyire átmennek a felnőttek ilyenkor gyerekbe, milyen játékosak, nyitottak és kíváncsiak lesznek. Mintha a bennünk élő kisgyerek törne a felszínre a szigorú kosztüm, felnőttes öltöny vagy smink alól.

Ebben a bejegyzésben most megmutatom, milyen újdonságokra számíthatok ősszel. Szívesen elárulnék persze ennél többet is, de megfogadtam, hogy titokban tartom a meglepetéseket, és majd akkor árulom el, amikor eljön az ideje.

Geomag Gravity
A Geomag évek óta slágerjáték, de vajon lehet-e még újat mutatni belőle? Hát persze, hogy lehet! A készítők fantáziája, úgy tűnik, tényleg határtalan. A mágnesesség, valamint a gravitáció kihasználásával szuper mechanikus szerkezeteket hozhatunk létre. Ha a Geomag Mechanics Gravitációs Fel és le pályát jól építjük össze, akkor a fémgolyók egy igen összetett pályán fognak végig gurulni. A pálya része kettő csavarforgós torony, melyek egyikén felfelé, a másikon lefelé megy a golyó. Ha ez nem lenne elég, van benne egy mágneses ágyúkilövő, valamint egy megállóhely, melynél 2 nem engedi útjára a golyót, míg 2 másik társa mögé nem kerül. Ezzel a szettel megtapasztalhatjuk, hogy milyen izgalmas tud lenni a tudomány és a fizika.

Engino
A gyerekek tavaly ismerhették meg nálunk az Engino építőjátékot, aminek nagy sikere lett. Már nagycsoportosok és kisiskolások is építhetnek belőle repülőt, dinoszauruszt, a nagyok pedig akár fizikai törvényszerűségeket is megtanulhatnak a STEM-kollekciónak köszönhetően. De mi a helyzet az egészen picikkel? Ők kimaradnak a mókából? Az Enginónál figyeltek erre a „célcsoportra” is, és a 3-6 évesek számára kifejlesztették az Qboidz sorozatot, ahol a kreativitás találkozik a mulatsággal. Ez az építőrendszer arra ösztönzi az óvodás gyerekeket, hogy kognitív, szociális és motoros készségeiket szórakoztató és kreatív játékkal fejlesszék. A Qboidz a STEM (tudomány, technológia, mérnök és matematika) legújabb pedagógiai elvein alapul, melynek célja, hogy mind a lányok, mind a fiúk megszerezzék a szükséges technikai alapismereteket, tapasztalatokat és ismereteket.
Fast Crash
A tologatható kisautók soha nem mennek ki a divatból, ám ez a különleges autó kicsit más, mint a többiek: ha akadályba ütközik, 6 részre esik szét. Természetesen egy mozdulattal könnyen újjáépíthető, és alkatrészeik felcserélhetőek, így egyedi dizájnt is kölcsönözhetünk a járgányoknak.

X-ShotBogártámadás
Az X Shotot már régóta nagyon szeretjük, az egyik barátom pl. most talált meg a könyvespolc mögött egy szivacslövedéket elbújva, ami kb. 6-7 éve kerülhetett oda, amikor a fia még kicsi volt. A legújabb változattal, most ízeltlábúakra lövöldözhetünk, akár 17 méter távolságból is – már ha ellátunk odáig. Nekem jól jönne egy ilyen a szokásos őszi poloskainvázió miatt, mert a macska nem hajlandó elfogni ezeket a kis büdös szörnyetegeket.
Gelli Baff
Szintén egy olyan játék, ahol az alkotók fantáziája határtalan: van belőle illatos, nyálkás-csillogó, színváltós, pattogó, nyúlós és persze a klasszikus fürdőzselé is. A legjobb, hogy a zseléssé átváltoztatott fürdőzselé bőrbarát, még a környezetet sem szennyezi, ugyanis nincs benne semmiféle káros vegyi anyag. Arra azért vigyázzunk, nehogy elcsússzunk a kádban! A Gelli Baff idén ősszel szintén készül újdonsággal – annyit elárulhatunk, hogy köze lesz a mozizás alatt elfogyasztott kedvenc csemegénkhez. Ti melyiket próbálnátok ki?

Squeezamals
Már írtunk arról, hogy stresszűző célt szolgál a nagy, kicsi és kulcstartó méretben is kapható Squeezamals is, amely egy cuki, nyomogatható, illatos állatka. Összenyomást követően olyan jó nézni, ahogy csak lassan emelkednek vissza eredeti formájukra a speciális memóriahabnak köszönhetően, melyet egyébként a NASA Kutatási Központja fejlesztett ki a 60-as években. Ezzel az anyaggal párnázták ki az űrhajók belsejét, hogy a nyomáskülönbségeket kiegyenlítsék, ezzel is segítve az űrhajósok biztonságosabb utazását. Októbertől újabb állatkák érkeznek a boltokba, ám hogy mik lesznek ezek – ezt egyelőre nem árulhatjuk el!
Ti melyik játékot választanátok ezek közül?

Blog témájú írások

őszi szünet programok
Programtippek az őszi szünetre

2021 október 21 3 perc olvasás

Halloween buli tippek
Halloween a házban!!!

2021 október 21 3 perc olvasás

őszi program tippek
Mit csináljunk ovi és bölcsi után a szürke őszi napokon?

2021 október 21 3 perc olvasás