10. születésnapját ünnepli a Ninjago!

2021 szeptember 27 2 perc olvasás

Ninjago érdekesség

Egészen elképesztő belegondolni, hogy tíz éve jelent meg a legelső LEGO Ninjago epizód és a hozzákapcsolódó játékok! A ninják népszerűsége pedig azóta is töretlen, így a Ninjago mára a LEGO egyik legsikeresebb márkájává lépett elő.
Megmutatjuk most nektek, hogy milyen meglepetésekkel készült a LEGO a tízéves jubileumra és még azt is eláruljuk, hogy a szuper menő Ninjago rajongói posztert honnan tudjátok letölteni, hogy mindenki falán ott lehessen!

Tudtad, hogy a LEGO-nak már a Ninjago előtt is volt ninjás kollekciója?

A LEGO System Ninja kollekciója már 1998-ban kijött és a 2000-ig tartó fennállása alatt 29 készlettel örvendeztette meg a rajongókat. Ezek a játékok ninjákat, szamurájokat és rablókat vonultattak fel, akik elsősorban várakban, erődökben és hajókon csaptak össze egymással. Ezt váltotta fel aztán a szintén nagyon népszerű LEGO Knights kollekció, majd végül a két téma ötvözeteként született meg a Ninjago, ami egyszerre vegyíti a ninják sárkányos és erődös világát a modern elemekkel.
Apropó, tudtad, hogy a Ninjago márkanév a Ninja és a LEGO szavak ötvözetéből született meg?

Így ünnepli 10. jubileumát a Ninjago!

Naná, hogy kijött jónéhány új LEGO készlet a születésnap alkalmából, a legmenőbb azonban kétségkívül az az 5685 darabos Ninjago Városi lombház szett, ami az eddigi legnagyobb Ninjago készlet!
A 73 cm magas modell háromszintes és számos helyiséget tartalmaz, többek között egy fagylaltozót, Chen tésztaházát, egy nindzsa irányítótermet és múzeumot, ráadásul még tizenkilenc darab Ninjago figura is tartozik a játékhoz! A sok-sok izgalmas meglepetés mellett még egy különleges rajongói posztert is rejt a játék doboza, amelyet a LEGO online is mindenki számára elérhetővé tett, így ha ide kattintasz, Te is letöltheted magadnak.

Készült a LEGO még egy olyan jubileumi plakáttal is, amely a Ninjago márka és a filmek történetét mutatja be. Ezen a képen látható például a Ninjago legeslegelső terve is, melyet még 2009-ben vetett papírra Tommy Andreasen, a Ninjago egyik kitalálója. Konkrétan ez az a rajz, amelyet aztán továbbított Craig Sellarsnek, hogy színezze ki, majd ezt mutatták be először házon belül a LEGO-nak. Itt kezdődött minden…
Ninjago foglalkoztatók
Mi a Ninjago sikerének a titka?

A siker receptjét mindig nehéz megfejteni, az viszont biztos, hogy a gyerekek imádják, hogy a Ninjago minden egyes karakterének külön története van, ráadásul folyamatosan fejlődnek és változnak a szereplők. A legtöbb kisgyereknek emiatt meg is van a ninják között a maga nagy kedvence, akivel valamiért különösen könnyen tud azonosulni.

A kiváló karakterek mellett pedig azt is egészen biztosan jól csinálta a LEGO, hogy a Ninjago rajzfilmet csak 6 éves korhatárhoz kötötte (ellentétben például a Batman filmmel), így a kisebb gyerekeknek sem kell lemaradniuk a ninják sztorijairól. Sőt, már akár az ovisok is játszhatnak a Ninjago készletekkel, ugyanis vannak kifejezetten nekik szóló szettek is.
A Móra Kiadó Ninjago foglalkoztató füzeteiben pedig életkortól függetlenül minden rajongó talál magának érdekes olvasnivalót és rejtvényeket. A nagyobb gyerekek már maguk is elolvashatják a történeteket és a képregényeket, míg az ovis gyerekek a képeket nézegetve alkothatják meg a saját Ninjago történeteiket.
A kérdés már csak az, hogy vajon azt a kiadványt választod, amelyikhez mini Ninjago figura is tartozik vagy azt, amelyben újrafelhasználható matricákkal a gyerekek saját maguk alakíthatják a ninjás történeteket?

Blog témájú írások

januári programtippek
5 tipp szülőknek a szürke januári napokhoz

2022 január 18 3 perc olvasás

Legnépszerűbb játékok
Melyek voltak a legnépszerűbb játékok 2021-ben?

2022 január 12 3 perc olvasás

Játéksziget fenntarthatóság
Mi mindent tett a Játéksziget a fenntarthatóságért 2021-ben?

2022 január 07 4 perc olvasás